כל מה שלא ידעתם על טיפול 10000 וחשוב שתדעו

אחד מהטיפולים החשובים ביותר עבור הרכב שלכם, הוא הטיפול שנקרא טיפול 10000. רובנו יודעים באופן כללי מה קורה בטיפול הזה – בודקים האם יש חלפים ורכיבים שצריך להחליף, מבצעים מילוי מחדש למים ולשמן ברכב,  מחליפים את הנוזל של הבלמים, בודקים את גיר ההילוכים, וכיו"ב. אלו הן בדיקות חשובות מאד, שכידוע עוזרות לנו לשמור על הרכב שלנו במצב תקין ולהמשיך לנהוג בו. עם זאת, יש בכל זאת כמה דברים על הטיפול שרובנו לא מודעים אליהם בכלל – ומדובר על עובדות בסיסיות במיוחד! אז על מה מדובר?

העובדות החשובות על הטיפול

  • מתי מבצעים אותו? – נתחיל מאחד הפרטים הבסיסיים ביותר שיש לגביו בלבול – מתי בכלל מבצעים טיפול 10000? בעוד שבעבר באמת היה נהגו לעשות אותו בכל פעם שהרכב נסע 10 אלף ק"מ, הרי שהיום ההגדרות שונות. יש כיום הכרה בכך שיש רכבים שזקוקים לטיפול הנ"ל לעתים קרובות יותר – רכב ישן למשל, יזדקק אולי לטיפול כזה פשוט פעם בשנה. רכבים חדשים לעומת זאת, אולי לא ידרשו כלל את הטיפול – ויהיה צורך לקח אותם לטיפול בפעם הראשונה אחרי 20, 30 ואפילו 40 או 50 אלף ק"מ. רצוי מאוד פשוט להסתכל תמיד בחוברת של יצרן הרכב ולבדוק את המלצתו. באופן כללי, ככל שהרכב יהיה ישן יותר – כך תכיפות הטיפולים הללו תעלה.
  • היכן לבצע את הבדיקה? – לכאורה, אפשר לבצע טיפול 10000 ובדיקה מקיפה לרכב בכל מוסך באשר הוא. בפועל, כדאי בכל זאת להקפיד על כמה דברים שונים בדרך. כדאי לשים לב ולוודא במיוחד, כי הטיפול נעשה במוסך מורשה. כלומר – מוסך שיש לו רישיון מלא בתוקף, ושמוסמך בביצוע בדיקות וטיפולי 10000. מעבר לכך, כדאי לוודא שהמוסך אף מתמחה בטיפול ברכב מהדגם הספציפי שיש לכם – שכן יש מוסכים שיכולים להתמחות ביצרנים ספציפיים, ואולי יהיה יתרון ניכר בפניה אליהם.
  • השלבים של הבדיקה והטיפול – בפועל, טיפול 10000 מתחלק לשני חלקים שונים. החלק הראשון הוא הבדיקה של הרכב, כולל כל הרכיבים שצוינו. לאחר מכן, יתחיל הטיפול עצמו. ישנם חלקים בטיפול שנדרשים בכל מקרה – למשל מילוי של נוזלים שונים כפי שצוין למעלה. יש לעתים גם צורך בהחלפת רכיבים שונים, וזה יכול לגרור עלויות נוספות. ודאו עם טכנאי הרכב בדיוק מהו הטיפול הנדרש, ורק לאחר מכן תחליטו האם להסכים או לא.

מה יקרה אם לא נטפל?

חשוב מאד להבין מה קורה לרכב שלא מקפידים עבורו על שגרת טיפולים. זהו רכב שככל הנראה תוך כמה שנים פשוט יפסיק לתפקד. חמור מכך – אתם תגלו בזמן אמת שיש לפתע בעיה בהילוכים, בבלמים או בכל רכיב אחר בזמן שתהיו בנסיעה. הימנעו ממצבים אלו – ופשוט לכו לטיפול הקבוע.

אהבתם את המאמר? שתפו!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

פורץ רכבים לשירותך

מזל טוב! רכשת רכב חדש וחווית הנהיגה שלך מעולם לא הייתה נעימה יותר. כידוע, לרכב חדש יש אחריות יצרן ולכן חשש אחד יורד מהראש אך

לקריאה »

מתי לפנות אל חשמלאי רכב?

חשמלאי רכב הינו איש המקצוע אליו אנחנו צריכים לפנות בכל פעם בה אנחנו נתקלים בבעיה הקשורה בקשר ישיר אל מערכת החשמל של הרכב, כמו בעיה

לקריאה »