טרקטור- כל מה שחשוב לדעת

הטרקטור הוא אחד מכלי הרכב הכבדים שמשמשים את ענפי החקלאות, התעשייה והבניין. הייעוד של כלי רכב זה הוא לגרור כל מיני כלים אחרים ולהיות לכלי עזר בעבודות עפר כאשר מוסיפים לו אביזרי עזר כמו למשל סכין או כף. במאמר זה נגולל בפני הקוראים אודות טרקטורים ונקודות חשובות שקשורות אל רכישתם והשכרתם.

טרקטורים בישראל

בישראל משתמשים בטרקטור למטרות שונות אך השימוש העיקרי בו הוא בענף החקלאות. נכון להיום יש שלושה סוגים של טרקטורים בהם משתמשים בחקלאות, אם מדובר על אותו כלי רכב נמוך וצר בו משתמשים במטעים ואליו מחברים מכולה או חלקים אחרים שתורמים לאיסוף הפירות במטעים. הטרקטור המותאם למטעים הינו בעל יכולת הרמה של כאלף קילוגרמים. בנוסף, יש גם טרקטורים שמשמשים לשדות גידולי שדה קטנים. אלו הם בעלי יכולת העמסה של עד שני טונים וטרקטורים גדולים שמתאימים לשדות גד"ש גדולים מאוד (אלפי דונמים), כאן הטרקטור בו יעשה שימוש יהיה בעל יכולות הרמה של כעשרה טון ונפח מנוע גדול.

היכן קונים את הטרקטור?

ההוצאה על טרקטורים יקרה מאוד, אם מבחינת עלות ואם מבחינת תחזוקה, ביטוח ועוד. מסיבה זאת חשוב להגיע למסקנה הנכונה האם מתאים לשכור כלי רכב כבד זה או שמא כדאי לקנות אותו. חשוב לקנות את הטרקטור מחברה שמייבאת ומשווקת שנים רבות ציוד מכני כבד ובעלת מוניטין מוצלח בתחום שירות הלקוחות, המקצועיות ואיכות הטרקטורים אותם היא מייבאת.  חשוב לבחור בחברה שיכולה להציע לכם את אותו טרקטור בו אתם מעוניינים ולא להתפשר על יכולת העמסה שלו או כל פרמטר אחר משום שהחברה אינה יכולה להציע לכם בדיוק את מה שאתם צריכים. חשוב לדעת שלמרות שהטרקטור הוא אחד מהכלים החשובים והנפוצים ביותר בישראל אין מפעל שמייצר טרקטורים במדינה ולכן המחירים אינם זולים. בנוסף, יש לקחת בחשבון את כל הקשור אל הובלתו.

חשוב לוודא

  • אחריות- טרקטורים תמיד יש לקנות אצל יבואן או חנות שמספקים אחריות עליו.
  • חלקי חילוף-  תמיד יש להקפיד על חלקי חילוף מקוריים וזאת על מנת שלא ייווצר מצב בו התקנת חלק שאינו מקורי יגרום לבעיה בחלקים האחרים של הטרקטור, אם מבחינת שחיקה ואם מבחינת תפקוד לאורך זמן.
  • השכרה ומכירה- נכון להיום יש חברות שמאפשרות השכרת טרקטורים וקנייה של טרקטורים וכל אחד צריך לעשות את השיקול המתאים לו. השיקולים שישפיעו על ההחלטה יהיו תדירות השימוש והתקציב השנתי.
  • תחזוקה- השכרת הטרקטור למספר שעות או כמה ימים יחסכו לכם את ההוצאות השנתיות על ביטוח ותחזוקה שוטפת של כלי רכב כבד זה.

לסיכום, טרקטורים יש לקנות אצל יבואנית אמינה שמוכנה לספק אחריות על הטרקטור וידועה כגוף פרטי שמספק שירות ללקוחותיו ויחס אישי בכל הקשור אל כלי הרכב הכבדים אותם הוא משווק ומוכר.

אהבתם את המאמר? שתפו!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

על קניית רכב יד שנייה

אחת ההוצאות הכי גדולות לכל בית אב בישראל היא קניית רכב. למעשה לא ניתן לנהל אורח חיים תקין בלי רכב פרטי, מכיוון שהתחבורה הציבורית בארץ

לקריאה »